0031 (0)6 5788 1144 info@eqcounseling.nl

WIE IS SUZANNE?

Hoi, ik ben Suzanne Brand-van der Werf, emigratie counselor bij EQCounseling. Ik support Nederlandse emigranten,  Nederlanders met plannen te emigreren, de Achterblijvers en Nederlandse Expats,  die tijdelijk emotionele problematiek ervaren. Hieronder lees je dat ik ervaringsdeskundige ben op het gebied van emigreren en waarom ik gekozen heb om juist emigranten te ondersteunen.

WIE IS SUZANNE?

Hoi, ik ben Suzanne Brand-van der Werf, emigratie counselor bij EQCounseling. Ik support Nederlandse emigranten,  Nederlanders met plannen te emigreren, de Achterblijvers en Nederlandse Expats,  die tijdelijk emotionele problematiek ervaren. Hieronder lees je dat ik ervaringsdeskundige ben op het gebied van emigreren en waarom ik gekozen heb om juist emigranten te ondersteunen.

Hoi, ik ben Suzanne

Emigreren brengt onverwachte wendingen met zich mee, emotioneel kan dit zijn tol eisen. Iedere emigrant komt daar vroeg of laat mee in aanraking. Hoe je daar mee omgaat en weer uitkomt weet ik als geen ander door mijn ervaringen als emigrant en mijn vak als Counselor.

Emotioneel slimmer worden (je EQ i.p.v. IQ) is mijn ding! Door emotioneel slimmer te staan in het leven, zal ieder mens zijn voordeel gaan opdoen en succesvoller zijn. Zeker emigrant zijn geeft een extra dimensie aan het leven. Emotioneel slim zijn, zal ervoor zorgen dat jij zelf je succes als emigrant bepaald. Dat je lekker in je vel gaat zitten en blijft zitten.


Wie is Suzanne?
Samen met mijn man en kinderen een eigen bedrijf runnen, leek mij het mooiste avontuur. Om dat in het buitenland te realiseren zonder de nukken van de Nederlandse regelgeving, zou het alleen maar nog leuker en uitdagender maken.

Ik wilde dit en het gebeurde ook. We hebben ons bedrijf in Nederland verkocht en zijn met onze dochter naar Australië vertrokken. Magisch was het. Helaas, na 8 maanden bleek mijn man ongeneeslijk ziek te zijn. Ik was toen 7 maanden zwanger van onze tweede. Na 4 maanden stierf hij. Precies op de dag dat we  één jaar eerder aan ons avontuur begonnen waren, werd hij begraven. Hoeveel pech kun je hebben?

Toch…..enkele jaren later ben ik in Melbourne een opleiding Counseling gaan volgen. Tijdens deze studie kwam ik voor het eerst “thuis”. Deze studie bleek op mijn lijf geschreven te zijn. Ik leerde over de ontwikkeling van het emotionele welzijn. Dat niet alleen academische intelligentie (IQ) je ver brengt in je leven, maar dat je emotionele intelligentie (EQ) net zo belangrijk is om succesvol je leven te kunnen lijden.

Counseling is een vak. Je moet het echt leren en beheersen. Tot het Fingerspitzengefühl aan toe. Het vak blijkt me te passen als een jas die gegoten zit. Het oplossen of hanteren van problemen, het vinden van antwoorden op vragen, het benutten van ongebruikte mogelijkheden, het ontwikkelen van zelfkennis……….hoe mooi is dat om daar een deel van uit te maken?! Iemand support geven om emotioneel slimmer te worden is helemaal mijn ding! Succes gunnen aan de ander is mijn drive.

Verder……….na 8 jaar Australië heb ik besloten om terug te keren naar Nederland. Niet omdat mijn leven daar beter zou zijn, maar vooral voor de kinderen geloofde ik dat het beter zou zijn rond familie op te groeien . In Nederland werkte ik en de familie ving de kinderen op. Het was een druk bestaan. Bewust van mijn rollen als moeder, vader, werknemer, sociaal contact, maakte ik keuzes die zo pasten dat ik niet gek werd of ongezond gestresst. Mijn leven zou werken ook met alle uitdagingen. Constant afvragen wat het beste voor mij is, met de riemen te roeien die ik wel had.

Na 3,5 jaar heb ik een Nederlander ontmoet, waar ik verliefd op ben geworden. Hij was samen met een zakenpartner een bedrijf begonnen in Denemarken. Mijn avontuurknop werd weer geprikkeld en dus…….. Na 1,5 jaar een afstandsrelatie te hebben gehad, besloot ik samen met de kinderen de emigratieschoenen wederom aan te trekken en zijn we bij hem op het bedrijf in Denemarken gaan wonen. Mijn wens om met een man en gezin een bedrijf te runnen in het buitenland leek dus een 2e kans te krijgen.

Na 5 jaar zijn we teruggekomen naar Nederland. Het bedrijf ging failliet. Mijn partner moest zijn levenswerk achtergelaten. Het bedrijf is ten onder gegaan aan de economische crisis en scheef financieel beleid. Alom verdriet en frustratie.

Nu wonen we als gezin in een rijtjeshuis. Mijn Vinex-achtertuin kan ik na alle desillusies enorm waarderen. Mijn avontuur is hier wederom begonnen, mijn wens krijgt opnieuw vorm. Met mijn partner een bedrijf runnen is zeker niet meer een wens, maar samen een gezin runnen blijkt ook een succesvolle onderneming. Allen in ons gezin zetten de ervaring als emigrant in, in zijn/haar leven. In alles merken we hoeveel het ons gegeven heeft.
En wie weet trekt het leven als emigrant ons in de toekomst weer aan! Of een van onze kinderen…..want die praten nu ook al over een toekomst buiten Nederland.

Emotioneel slim zijn, heeft ervoor gezorgd mijn leven onder elke situatie succesvol te laten uitpakken, voornamelijk het ontzettend leuk hebben met mezelf en mezelf het beste van het beste te gunnen, zijn leidraden voor mijn succes. Elke situatie heb ik als leerstof gebruikt om zo voor elk examen die het leven bij me afnam keer op keer een voldoende te halen. Het is hard werken maar leerzaam en vol mooie momenten. Ik heb mezelf het beste van het beste gegeven. En kan dat blijven doen met de emotionele kennis op zak!

Waarom dan juist iets met Nederlandse Emigranten?
Na een aanvullende Counseling studie hier in Nederland, heb ik besloten dat ik mijn professionele leven wil combineren met mijn ervaringen als emigrant. Ik heb erg veel kennis te delen en waarom niet met de mensen die, net als ik, weten hoe het is emigrant te zijn of willen worden.  Mensen hun EQ te laten ontwikkelen blijft mooi, maar het mooiste is om dat met Nederlandse emigranten te doen. Ik gun hen een succesvol leven, omdat ik weet dat het kan! Ook jij!

EQCounseling

Suzanne Brand-van der Werf

info@eqcounseling.nl

0031 (0)6 5788 1144
Zutphen (NL)

STEL JE VRAAG

Je kunt je vraag stellen via dit formulier. Er wordt spoedig contact met je opgenomen.

Emotioneel slimmer worden (EQ) is mijn ding!

Door emotioneel slimmer in het leven te staan, zal ieder mens zijn voordeel gaan opdoen en succesvoller zijn. Zeker emigrant zijn geeft een extra dimensie aan het leven van een mens. Emotioneel slim zijn, zal ervoor zorgen dat jij zelf jouw succes als emigrant bepaald. Dat je lekker in je vel gaat zitten en blijft zitten.

Openingstijden

EQ Counseling heeft geen standaard openingstijden. Dit omdat overal op de wereld verschillende tijdzones gelden. De afspraken worden in overleg gemaakt, zodat het voor ons beide een geschikt moment is.
Voor het maken van een afspraak kunt u bellen of appen met Suzanne (telefoonnummer 0031 (0)6 5788 1144 of een mail sturen via het contactformulier.

EQCounseling

Suzanne Brand-van der Werf

info@eqcounseling.nl

0031 (0)6 5788 1144
Zutphen (NL)

KVK 67938043
BTW NL002052932B51

Ontwerp & realisatie By Iske creatieve communicate


Vanwege drukte, neem ik tijdelijk geen nieuwe werkzaamheden aan. Hierbij verwijs ik u naar overige (emigratie)coaches of uw huisarts om mee in gesprek te gaan over uw hulpvraag.

Dit zal sluiten in 0 seconden

Share This