0031 (0)6 5788 1144 info@eqcounseling.nl

 

“When we are no longer able to change a situation, we are challenged to change ourselves.” ref. based on Viktor E. Frankl

“When we are no longer able to change a situation, we are challenged to change ourselves.” ref. based on Viktor E. Frankl

Werkwijze

Counseling is een persoonsgerichte vorm van therapie. Er wordt vanuit gegaan dat de cliënt psychisch gezond is, maar tijdelijk emotioneel uit balans. Er wordt daarom door de Counselor niet behandeld of gediagnostiseerd. Conclusies en methoden worden lopend gesteld, gebruikt en bijgesteld. De cliënt is hierin de leidinggevende. Hierdoor blijft deze therapie gericht op de persoon, niet op de klacht.

Drie kernwaarden die voor Counseling gelden zijn:

  1. Empathie voor de cliënt
  2. Onvoorwaardelijke acceptatie van de cliënt
  3. Authenticiteit van de counselor

Door deze waarden leidend te houden in de counselingsrelatie, wordt er een optimale omgeving gecreëerd voor de cliënt om veilig te vallen en op te staan en zo zijn eigen versie te gaan bepalen.

Door deze aanpak worden veranderingen door de cliënt zelf gekozen, gecreëerd en aangepast. Het uiteindelijke resultaat zal dus altijd passend zijn voor de cliënt. Hierdoor zullen de oplossingen van permanente aard zijn.
Ideaal dus voor succes in eigen leven, na een grote verandering.

Wat je in gesprekken met mij kan verwachten:
Ik stem mijn kennis en vaardigheden af op jou! Om een vorm van leidraad te hebben werk ik volgens 3 fasen voorafgaand van een interview.

Interview:
Het interview is een vrijblijvend gesprek van ongeveer 45 minuten. Hierin krijgen wij beide een eerste indruk van elkaar. Jij kunt vragen stellen en eventueel je hulpvraag voorleggen.  (Wat verwacht jij van mij? Wat kan ik jou bieden?)

Het unieke aan het EQC-UPDATE model is, om van te voren al stil te staan bij: “Hoe sterk is mijn wil om te veranderen? Ben ik klaar voor een commitment aan mezelf om dit eindelijk tot stand te brengen? Ja of Nee?”
Hierna beslis je of je met mij verder wilt.

Fase 1/ Discover:
In de gesprekken vertel je mij dát wat je kwijt wilt! Ik stel vragen en met de informatie die jij deelt, ga ik reflecteren, samenvatten of parafraseren.
We gaan zo op zoek in jouw wereld naar wat er werkelijk speelt en ik zal jou uitdagen dat ook bij jezelf te doen. Met wat jij benoemd kunnen we aan het werk.

Fase 2/Explore:
Na een paar gesprekken kun jij beter ontdekken wat er voor jou speelt en op zoek gaan naar de oplossing hiervoor. Ook kom je er achter wat jij nodig hebt te komen tot je nieuwe versie. Doelen stellen dus!

Fase 3/Arrival:
Je weet nu wat je wilt en hoe dat eruit moet gaan zien. Nu wil je er ook komen. Hiervoor zijn acties nodig. Grote inzet met soms pijn en moeite zal nodig zijn op z’n tijd, om het veranderen te integreren en zo uiteindelijk eigen te laten zijn. Mede door aanmoediging van mijn kant en jouw doorzettingsvermogen, ontstaat de mogelijkheid te komen tot jouw nieuwe versie en daar te blijven.

Alle gesprekken zullen te allen tijde in vertrouwen worden gevoerd. Informatie kan alleen gedeeld worden met jouw toestemming.

Voor vragen over tarieven kun je contact met me opnemen via het contactformulier, e-mail of telefoonnummer.

 

 

EQCounseling

Suzanne Brand-van der Werf

info@eqcounseling.nl

0031 (0)6 5788 1144
Zutphen (NL)

STEL JE VRAAG

Je kunt je vraag stellen via dit formulier. Er wordt spoedig contact met je opgenomen.

Emotioneel slimmer worden (EQ) is mijn ding!

Door emotioneel slimmer in het leven te staan, zal ieder mens zijn voordeel gaan opdoen en succesvoller zijn. Zeker emigrant zijn geeft een extra dimensie aan het leven van een mens. Emotioneel slim zijn, zal ervoor zorgen dat jij zelf jouw succes als emigrant bepaald. Dat je lekker in je vel gaat zitten en blijft zitten.

Openingstijden

EQ Counseling heeft geen standaard openingstijden. Dit omdat overal op de wereld verschillende tijdzones gelden. De afspraken worden in overleg gemaakt, zodat het voor ons beide een geschikt moment is.
Voor het maken van een afspraak kunt u bellen of appen met Suzanne (telefoonnummer 0031 (0)6 5788 1144 of een mail sturen via het contactformulier.

EQCounseling

Suzanne Brand-van der Werf

info@eqcounseling.nl

0031 (0)6 5788 1144
Zutphen (NL)

KVK 67938043
BTW NL002052932B51

Ontwerp & realisatie By Iske creatieve communicate


Vanwege drukte, neem ik tijdelijk geen nieuwe werkzaamheden aan. Hierbij verwijs ik u naar overige (emigratie)coaches of uw huisarts om mee in gesprek te gaan over uw hulpvraag.

Dit zal sluiten in 0 seconden

Share This