0031 (0)6 5788 1144 info@eqcounseling.nl

Een emigratie door jezelf of door een geliefde uit je omgeving, houdt veel meer in dan de actie op zich. Als een emigratie plaatsvindt, ontstaat er een nieuwe situatie. Voor alle partijen, achterblijver, emigrerend of geëmigreerd/expat. Je oude status quo zal moeten veranderen naar een nieuwe. Of je nu wilt of niet!
Een Nederlandse emigrant kiest meestal zelf voor deze verandering, de achterblijvers meestal niet. In ieders geval blijft het een verandering.
Om tot een nieuwe status quo te komen, heeft dit veranderingsproces wat voeten in de aarde nodig. Voor de een is dat peanuts, voor de ander een jarenlang proces van ups and downs. De zwaarte van de lading die emigratie in jouw leven heeft, is mede bepalend voor het resultaat van deze nieuwe status quo.
Na een emigratie van jezelf of van die ander, is het leven nooit meer hetzelfde. De lading blijft, altijd. Je voelt deze waarschijnlijk niet altijd, gelukkig, maar blijft wel aanwezig. Denk aan het krijgen van (klein)kinderen, overlijden van je broer ver weg, chronisch ziekte van je moeder of de scheiding van jezelf of je zus……De emigratie confronteert keer op keer. De lading wordt vaak op die momenten extra gevoeld.

In zulke grote levensgebeurtenissen kan die lading van emigratie te zwaar worden. Te zwaar om verder te komen in je leven. Ja, iedereen heeft met levensgebeurtenissen te maken, maar met een emigratie-lading erbij kan het net te zwaar worden om je leven op dat moment nog aan te kunnen.

Ben jij geëmigreerde, expat, achterblijver of emigrerend, en voelt de emigratie-lading voor jou al langer te zwaar? Zwaarder dan je eigenlijk wilt of eigenlijk wilt toegeven? Wil je daar vanaf? Bel me of laat een bericht achter. Bezoek mijn site of stuur een appje via https://eqcounseling.nl.

EQ staat voor emotionele intelligentie. Ik help jou je emotionele kennis te vergroten. Daar kom je juist verder mee. Veel verder dan waar je nu bent met die zware lading.


Vanwege drukte, neem ik tijdelijk geen nieuwe werkzaamheden aan. Hierbij verwijs ik u naar overige (emigratie)coaches of uw huisarts om mee in gesprek te gaan over uw hulpvraag.

Dit zal sluiten in 0 seconden

Share This