0031 (0)6 5788 1144 info@eqcounseling.nl

Corona

Tja, daar zitten we dan. Allemaal in hetzelfde schuitje. Het coronavirus heeft korte metten gemaakt met de wereld. Wie je bent, waar je woont, leeftijd, religie of je seksuele voorkeur. Het maakt #covid19 niet uit. Allen hebben we ermee te maken. Hoe gaat men hiermee om? En dan vooral; hoe gaat een geëmigreerde of expat mee om? Hoe is het voor de achterblijvenden van deze groep?

Nederlanders in het buitenland

Nederlandse expats en geëmigreerde Nederlanders, wonen niet in Nederland. Het land waar ze geboren en getogen zijn hebben ze achter zich gelaten. Wat voor gevolgen heeft Corona voor hen?
Voor de een is het nieuwe thuisland ook echt een thuis geworden. Het coronavirus zal hier geen andere beleving aan geven. Maar voor de ander voelt dit avontuur ineens minder avontuurlijk en positief.  De gevolgen van Corona maakt fundamenten van mensen aan het wankelen zoals identiteit, dromen, verwachtingen en het welzijn. Dit kan juist maken dat het leven als expat of geëmigreerde minder leuk is geworden en zelfs de vraag naar boven laat komen “Wil ik dit nog wel, wonen in een ander land?”
Het hangt af van omstandigheden, regelgeving en het sociale vangnet dat men daar heeft. En dan niet te vergeten je achtergebleven geliefde naasten, die men achterlaat in Nederland. Hoe is het in deze tijd met hen en hoe voelt het nu dichtbij elkaar zijn niet mogelijk is? Denk aan de eenzaamheid van ouders of een zieke zus.

Achterblijvers

Achterblijvers hebben familie of vrienden in het buitenland wonen. Hoe is het voor hen om in deze tijd op afstand van elkaar te moeten leven. Hoe gaat men om wetende dat de gezondheidszorg in het land waar je dochter, zoon of kleinkind woont, te wensen overlaat. Gevoelens van radeloosheid en onzekerheid kunnen onstaan bij het moeten loslaten van de ander en de situatie.

Wat als? Wat nu?

Piekeren, onbeantwoorde vragen, leven met restricties, nepnieuw en onzekerheid, allemaal elementen die stress veroorzaken. Heel begrijpelijk, wat moet je ermee?
EQCounseling is een service voor Nederlanders in het buitenland en hun achterblijvers, die emotionele ondersteuning biedt door middel van coaching en counseling. Heb jij behoefte aan een gesprek of gesprekken, met name in deze tijd, schroom niet. Samenzijn, is beter dan alleen staan.


Vanwege drukte, neem ik tijdelijk geen nieuwe werkzaamheden aan. Hierbij verwijs ik u naar overige (emigratie)coaches of uw huisarts om mee in gesprek te gaan over uw hulpvraag.

Dit zal sluiten in 0 seconden

Share This