0031 (0)6 5788 1144 info@eqcounseling.nl

Als Nederlander in het buitenland, blijf je hoe dan ook je afkomst voelen.
Vandaag is het pakjesavond. Een traditie die ondanks wat aanpassingen nog altijd sterk wordt nageleefd in Nederland, maar ook zeer zeker onder de Nederlanders in het buitenland.

Voor Nederlanders buiten Nederland, kunnen tradities pijnlijk zijn. Een confrontatie met de gevoelige kant van emigratie. De pijnlijke consequenties die ook bij een avontuur als uitzending (expat) of emigratie horen. Het gemis. Soms voelt het beter om tradities maar te vergeten.

Gelukkig kunnen tradities ons ook juist houvast geven. Ons laten voelen waar we vandaag komen en nog steeds bijhoren. Het geeft een moment van thuiskomen ver van huis. Een stukje identiteit die soms zo nodig is om je volwaardig te voelen.
Ondanks de afstand en misschien soms gemis in je hart, wens ik iedereen op deze aardbol een warm en gezellige pakjesavond toe. Geniet van elkaar en geniet vooral van je afkomst.


Vanwege drukte, neem ik tijdelijk geen nieuwe werkzaamheden aan. Hierbij verwijs ik u naar overige (emigratie)coaches of uw huisarts om mee in gesprek te gaan over uw hulpvraag.

Dit zal sluiten in 0 seconden

Share This