0031 (0)6 5788 1144 info@eqcounseling.nl
“Wat heeft jouw dochter wereldse plannen, zeg!”, meldt de kapper mij terwijl ik een knipbeurt onderging. “Oja, vertel?” reageer ik bleu. (Mijn dochter is blijkbaar onlangs bij haar geweest, ga ik maar vanuit)
Mijn dochter is behoorlijk werelds, dat is waar. Ze is zeer ondernemend, dus dat ze plannen heeft is niet nieuw. Welke ze heeft, kan ik niet altijd bijhouden, ik hoor er bijna dagelijks een paar voorbij komen, dus hoop ik dat de kapper mij gaat helpen met erachter komen over welke plannen het dit keer gaat.
“Dat ze ooit in Australië wil wonen! Ze doet het ook maar mooi. Met haar vriend wat nieuws beginnen……..Ik zou ook wel eens wat anders willen. Niet naar een ander land, maar eens een jaar in Amsterdam wonen, de grote stad.” (dit gesprek speelt zich overigens af in de achterhoek)

Bij de woorden “….Australië wil wonen…..” haak ik al af. Ben ik al gestopt met luisteren, veranderd de rest in ruis. In de verte hoor ik de kapper verder praten over haar hang naar avontuur. Mijn maag draait en mijn hoofd opent de bestuurskamer van mijn gedachten. De sirene’s loeien in mij! Ik merk dat er spontaan een spoedberaad op gang komt van het comité Der Moedergevoelens. De rationele- en nuchtere zelf melden beide dat het al langer bekent was dat de dochter emigratie ideeën heeft. De paniek zelf schreeuwt onhoorbaar vanachter uit de zaal. Mijn lichamelijke zelf wil zich liever afmelden wegens misselijkheid. Mijn angstige zelf dreunt hardop op wat er allemaal wel fout zal gaan mocht dochter geëmigreerd zijn. De denigrerende zelf sust de commotie met de overtuiging dat dochter echt niet gaat, ze kan toch niet zonder de moeder. De ontkennende zelf meldt dat het vast fake-nieuws is.
Kortom, de kapper heeft bij mij een snaar geraakt. Een waarvan ik niet wist dat die zo hard kon klinken. Zo hard dat mijn sirene ging loeien en een beraad moest plaatsvinden. Dat die snaar klinkt blijkt alleen maar ten goede te zijn. Het is belangrijk in mijn eigen belang, dat ik op de hoogte blijf van mijn eigen emoties. Kennis hebben van wat er werkelijk speelt in mij. Zo ook tegenover de plannen van mijn kind.

Welke snaar wordt er bij jou geraakt als een kind of dierbare gaat emigreren? Heb je behoefte duidelijkheid te krijgen wat er bij jou speelt? Wie heeft er bij jouw innerlijke comité het hoogste woord? Wil je daarover in gesprek? Bel me of neem contact met me op.


Vanwege drukte, neem ik tijdelijk geen nieuwe werkzaamheden aan. Hierbij verwijs ik u naar overige (emigratie)coaches of uw huisarts om mee in gesprek te gaan over uw hulpvraag.

Dit zal sluiten in 0 seconden

Share This