0031 (0)6 5788 1144 info@eqcounseling.nl

“Wat nou als…..?” Vraagt mijn vriendin tijdens ons gesprek op de veranda van mijn huis.

Wekelijks zaten we met een pot koffie tot soms aan een wijntje aan toe, te praten over van alles wat er in ons leven afspeelde. Zij nog maar een paar jaar in Australië woonachtig, ik al wat langer.
Ze was in twijfel, onzeker over haar toekomst. “Wat nou als ik ga scheiden?” vroeg ze me. (Ze was nog niet eens getrouwd.) Wat als ik tegen die tijd kinderen met hem heb, ga scheiden en weer terug naar Holland wil? Ik kan de kinderen toch niet van hem afnemen? Dan moet ik hier waarschijnlijk voor altijd blijven? Ook als ik dat niet meer wil….!!”

Ik had het antwoord niet, toentertijd, en zij ook niet. En nog steeds niet, want ze zijn ondertussen 5 prachtige kinderen verder en hebben een gelukkig huwelijk. Nog steeds woonachtig in het land waar ze elkaar gevonden hebben. Australië.
Ze heeft het op de een of andere manier aangekund om in het diepe te springen. Ergens heeft ze moed gevonden. En dat niet alleen, hij ook, want ook voor hem gold “What if my wife  wants to migratie back in the future?”

In het diepe springen moet je soms. Hoe eng en onzeker het is. Je weet niet waar je terecht komt, hoe diep je moet gaan, hoe en of je het gaat aankunnen. Het blijft een feit dat emigreren een sprong in het diepe is. Je kunt alles bespreken of juist niet. Je kunt je voorbereiden, je inlezen, er meerdere malen naar toe gaan voordat je de stap maakt. Toch zul je de sprong moeten wagen. De kans dat het goed gaat is groot. De kans dat het anders gaat dan je had verwacht, 100%. Het gaat namelijk nooit zoals je dacht dat het zou gaan. Maar dat hoeft niet slecht te zijn. Het kan je enorm verrassen op een prachtige manier!

Voor mijn vriendin is de sprong gelukt. Ze kon het aan, sterker nog, ze kan daardoor nu meer aan dan ze ooit had gedacht.

Ben jij nog steeds moed aan het verzamelen om de sprong van emigreren te wagen? Bel me, laat een PB achter of mail me. 06-57881144 of info@eqcounseling.nl. Samen kunnen we kijken waar bij jou meer kracht ligt dan je zelf denkt.
Ook bied ik begeleidingstrajecten aan voor Nederlanders die graag hun emigratiedroom willen laten uitkomen. Emotionele ondersteuning voor, tijdens en na de grote stap kan bijdragen  om die droom tot een werkelijk succes te maken.


Vanwege drukte, neem ik tijdelijk geen nieuwe werkzaamheden aan. Hierbij verwijs ik u naar overige (emigratie)coaches of uw huisarts om mee in gesprek te gaan over uw hulpvraag.

Dit zal sluiten in 0 seconden

Share This