0031 (0)6 5788 1144 info@eqcounseling.nl

Het is normaal dat men ieder (half) jaar naar de tandarts gaat om zijn gebit te laten controleren. Zelfs als je een gezond gebit hebt. We laten onze tanden nakijken op eventuele gaatjes of potentiële bedreigingen die je gebit negatief kunnen beïnvloeden. Je weet namelijk maar nooit.
Van kinds af aan wordt het ons met de paplepel ingegoten goed voor ons gebit te zorgen.
(Pijnloos) Voedsel kauwen, stralende lach, frisse adem, allemaal voordelen om ieder jaar tenminste 1 bezoekje aan de tandarts te brengen.

Ook als expat of emigrant zal je om diezelfde redenen naar de tandarts blijven gaan, ook al woon je in een ander land. Dat je als emigrant of expat lichamelijk gezond wil blijven is vanzelfsprekend, toch?
Maar hoe zit dat met je mentale gezondheid?

Een levensgrote gebeurtenis zoals een verhuizing naar het buitenland, is een van de grootste stressgevende fases in het leven van een mens. Emigratie heeft nu eenmaal een gevoelige kant, ook al zou je daar niet altijd bij stil staan. Ook mentaal gezonde mensen, kunnen (stil) lijden onder de stress van grote levensgebeurtenissen. Zeker een die zoveel veranderingen met zich meebrengt als een droom najagen in het buitenland. Eigenlijk logisch, want het is nogal wat, emigreren. Misschien niet lichamelijk, maar wel mentaal.

Toch wordt het gevoelige gedeelte van emigratie meestal vergeten of enorm onderschat. Eigenlijk zo enorm, dat het vaak te laat is voordat je er erg in hebt. Ik kom het in mijn praktijk vaak genoeg tegen.
Hard werken om een carrière na te jagen of een bedrijf op te zetten maakt dat voldoende tijd nemen voor jezelf of elkaar erbij in schiet.
Of de liefde achterna reizen waar je vol van bent, tot je je na enige tijd realiseert dat je niet op liefde alleen kunt leven.

Gevolg:

  • Droom eindigt in Scheiding
  • Droom eindigt in Remigratie
  • Heimwee belemmerd droom
  • Eenzaamheid overschaduwd droom
  • Conflict met je kinderen (2e generatie, TCK) (Hoorde dat ook bij die droom?)
  • Enz…….

Allemaal zaken die lijken erin te sluipen. Te laat realiseren dat deze ondragelijk worden en men na jaren worstelen toch maar eens hulp gaat inroepen. Vaak te laat.

Als expat of emigrant kun je nog zo goed praktisch alles regelen of geregeld hebben. De veranderingen die in jouw leven gebeuren of gebeurd zijn nadat je Nederland verlaten hebt, hebben een zijn enorme impact! Dat is juist normaal. Dat hoort nu eenmaal bij emigreren. Maar het geeft stress. Daar is niks tegen te regelen. Daar kan alleen jij mee dealen! Hoe?

Wat is dat toch met expats en emigranten, dat ze niemand laten meekijken met hun gevoelige kant. “Ik ben toch niet ziek in mijn hoofd?”,” Er is toch niets met me aan de hand?” Nee, nog niet!
Wat is dat toch dat je een tandarts laat meekijken met een gezond gebit uit voorzorg, maar pas een counselor laat meekijken bij je gevoelige kant, als het te laat is. Veel te laat! Eigenlijk pas als je droom in een hel is verandert.

Begin met een nieuwe gewoonte. Een gewoonte die ervoor zorgt dat jij met de stress leert omgaan. Zo, dat je gevoelige kant gezond blijft. Een gewoonte die ervoor zorgt dat jouw droom in het buitenland een gezonde en succesvolle uitkomst heeft, in plaats van het uitmonden in een drama. Een gewoonte die ervoor zorgt dat je niet zwak bent als je naar je gevoel luistert, maar juist succes behaalt en sterker wordt.

Mijn naam is Suzanne Brand-van de Werf. Emigratie counselor bij EQCounseling. Als professioneel hulpverlener en ervaringsdeskundige, kijk ik mee in het leven van emigranten en expats om ondersteuning te bieden waar nodig bij de gevoelige kant. Ook preventief.
Ik laat je inzien hoe jij het beste met de stressfactoren kan omgaan zodat je aan jouw droom kan blijven werken, zodat deze wel gaat uitkomen in succes.

Ik bied trajecten aan die op maat worden samengesteld. Hierbij kan ik met je meekijken voor, tijdens en/of na de grote verhuizing. Zelfs als je al jaren in het buitenland woont.
De op maat gemaakte trajecten, bieden jou handvatten en kennis die je tot succes gaan brengen in je leven als expat/emigrant.

Vraag om hulp. Deel het, ga er niet mee rondlopen tot het te laat is.


Vanwege drukte, neem ik tijdelijk geen nieuwe werkzaamheden aan. Hierbij verwijs ik u naar overige (emigratie)coaches of uw huisarts om mee in gesprek te gaan over uw hulpvraag.

Dit zal sluiten in 0 seconden

Share This