0031 (0)6 5788 1144 info@eqcounseling.nl

Vandaag is het #ovstaking in Nederland. De overheid, ANWB, NS, busvervoersbedrijven, burgemeester van Haarlemmermeer…….allen waarschuwden gisteren voor chaos. Advies om thuis te werken, vrij te nemen, alternatieven te zoeken, vluchten om te boeken, werden door hen als middelen aangedragen om zo kans op chaos te verminderen. Chaos voor jezelf en voor de maatschappij.

Staking is een recht.
Een recht dat bijdraagt aan een gevoel van vrijheid hebben. Individueel en maatschappelijk. Bij vrijheid hebben hoort verantwoordelijkheid nemen. Zonder de een bestaat de ander niet. Verantwoordelijkheid nemen wordt vandaag van ons gevraagd door bovengenoemde instanties, om zo zoveel mogelijk vrijheid te behouden in de chaos. De chaos die dat recht op staken veroorzaakt, maar hopelijk meer vrijheid gaat brengen.

Het moment pakken
Meestal werk ik vanuit huis, dus voor mij is deze staking geen beperking te noemen.✅
Onze jongste is op dit moment ziek. Gezeul met een grieperig kind, omdat papa en mama moeten werken, hoeft vandaag gelukkig niet. ✅
Mijn zoon heeft z’n rijbewijs, kan deze keer met de auto om zo toch voor 2 uurtjes naar school te gaan. Ik hoef hem niet te brengen en voor hem is het een pracht-optie om en naar school te kunnen en vlot weer thuis te zijn. ✅
Mijn man heeft in deze rustige omgeving (oosten van het land) geen extra files waarin hij terecht kan komen, dus met de auto op stap blijft voor hem vandaag zoals elke dag, niets anders. ✅

De regen komt sinds vanmorgen met bakken uit de hemel. Het lijkt op nog een beperkende factor op een landelijke situatie met beperkingen.
Gelukkig voor ons niet, want onze grieperige 6 jarige heeft een brilliant idee. “Mam, jij mag een film lang werken, dan wil ik daarna met jouw een spelletje doen”. Met een dekbed over haar heen getrokken, schatert de zieke om een grappige scene in de door haar geliefde Disney film. Ondertussen hoor ik de sleutel in het gat en is mijn zoon alweer thuis met de rest van de dag nog voor zich. Ondertussen lig/zit ik te werken met jogging en dikke trui op bed, dat tijdelijk fungeert als bureau.

Door juist vandaag niet te vertrekken, kunnen we heerlijk “thuiskomen”. Vertragen voor een dag, omdat de #ovstaking vertraging geeft.
Beperkingen geven juist kansen. Wij benutten ze vandaag ten volste en beleven ze niet als zodanig.
Dankbaar ben ik voor wat deze #ovstaking ons brengt.

Vertrekken om thuis te komen
Als emigratiecounselor werk ik dagelijks met emotionele issues rond vertrek bij Nederlanders. Aanstaande emigranten, geëmigreerden, expats en achterblijvers.
Vandaag is vertrek binnen Nederland de uitdaging, maar voor Nederlanders die voor langere periode of voor altijd vertrekken buiten deze grenzen, kan het vertrek ook een uitdaging zijn.
Meestal is het doel van emigreren, in meer vrijheid leven. Loskomen van beperkingen. Recht op ultieme vrijheid nastreven.

Zoals vandaag met de #ovstaking geldt ook voor hen, kijk uit voor de chaos dat komen gaat! Jezelf oproepen tot verantwoording nemen, is vaak het enige middel om het dichtste bij die vrijheid te komen om zo beperkingen op te heffen om uiteindelijk……… bij jezelf thuis te komen? #ultiemevrijheidVanwege drukte, neem ik tijdelijk geen nieuwe werkzaamheden aan. Hierbij verwijs ik u naar overige (emigratie)coaches of uw huisarts om mee in gesprek te gaan over uw hulpvraag.

Dit zal sluiten in 0 seconden

Share This