0031 (0)6 5788 1144 info@eqcounseling.nl

Wijsheid komt niet aanwaaien. Daar moet je open voor staan. Interpersoonlijk en intrapersoonlijk en dan nog duurt het soms een mensenleven voordat we wijzer worden.

Gisterenochtend hoorde ik op de radio een interview met een scholiere.
Ik, maar ook de presentatoren waren onder de indruk van de wijsheid en kracht die deze 15 jarige meid overbracht.

Als we even niet naar de inhoud kijken van dit interview en alleen focussen op de wijze waarop deze meid haar punt communiceert, dan is het eigenlijk heel leerzaam.
Onder andere vertelde ze dat kritiek hebben mag, maar dat je alleen een mening kan vormen als je alle kanten kent. En daar hoort in gesprek gaan met elkaar ook bij, vind ze.

Ze kwam zo authentiek over. Zonder media training, of hooggeschoolde opleiding achter zich. Gewoon straight from the heart met een grote dosis boerenverstand. Het feit dat haar woorden indruk maken en raken, daar moet waarheid achter zitten. 

Haar column heeft mede betreft het onderwerp, de landelijke bladen en media gehaald. En terecht, het is ook een belangrijk onderwerp. Maar de wijze waarop deze scholiere communiceert, heeft ook zeker bijgedragen aan de impact. Ook uit dit verhaal blijkt dat als je hoge emotionele intelligentie (EQ) inzet, je veel meer kans op succes creëert. 

Volwassenen zullen uiteindelijk over de inhoud in debat moeten gaan, niet de kinderen. “Gewapend” met de authenticiteit+boerenverstand waarin deze meid ons is voorgegaan, is een oplossing dichterbij dan we denken, toch? 


Vanwege drukte, neem ik tijdelijk geen nieuwe werkzaamheden aan. Hierbij verwijs ik u naar overige (emigratie)coaches of uw huisarts om mee in gesprek te gaan over uw hulpvraag.

Dit zal sluiten in 0 seconden

Share This